Rosé is er van droog tot zoet, in allerlei soorten en smaken. Wat kleur stijl en bereiding betreft zit rosé tussen witte en rode wijn. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven of een mix van blauwe en witte druiven, er zijn drie methoden om rosé te maken. 1. Pressurage direct, blauwe druiven worden direct geperst, dit gebeurt heel licht, zodat niet te veel kleur uit de schillen in het sap terechtkomt. Dit sap wordt verder vergist en verwerkt tot rosé wijn. Bekend voorbeeld hiervan is de rosé uit de Provence. 2. Saigner, ofwel bloeden, net zoals bij rode wijn gaan de druiven met schil en al in de gisttank, maar anders dan bij rode wijn gisten de schillen maar heel kort mee. Zodra de kleur rose is laat de wijnmaker het sap weglopen. Rosés uit Spanje en Bordeaux zijn meestal gemaakt volgens deze methode. 3. Mengen, er wordt een beetje rode wijn aan witte wijn toegevoegd, dit gebeurt met rosé Champagne en in slechts enkele gevallen bij niet Europese wijnen
Een rosé met frisse aroma’s van aardbei, watermeloen en rozenblaadjes. Verfrissende smaak van fruit en zachte minerale tonen. Lange afdronk met een frisse zuurgraad en vers fruit.
Croft Pink Port
Croft Pink Port met de aanlokkelijke geur en smaak van bessen en kersen,aroma’s van framboos,...
Croft Pink Port met de aanlokkelijke geur en smaak van bessen en kersen,aroma’s van framboos, honing en grapefruit. Niet houtgelagerd en daardoor levendig fris van stijl dankzij een speels fruitige af
Ferrari Maximum Rosé doc
Heerlijk volle en gulle rosé spumante met een zachte en aangename mousse en tonen van rode...
Een uitgebalanceerde Rosé gemaakt van de Pinot Noir druif. Prachtige zalmroze kleur en volfruitig met tonen van o.a. aardbei en lychee. Droge afdronk met een mooie bite en verkwikkende fraîcheur.
Er zijn %s resultaten. Scroll naar boven.
Verantwoord genieten,
zowel in de winkel als online.